duminică, 12 ianuarie 2014

Carte de psihologie: "Intrebari fundamentale. Filosofia iti poate schimba viata"

"Este suferinţa necesară? Ce este iubirea? Sunteţi ghidat de raţiune sau de pasiune? Cum faceţi faţă schimbării?" sunt câteva dintre întrebările pe care le formulează Lou Marinoff, având în vedere tocmai esenţa condiţiei umane.

Prima carte a profesorului Lou Marinoff, Înghite Platon, nu Prozac!, făcea apel la înţelepciunea marilor filosofi pentru a soluţiona problemele noastre zilnice, punând bazele unei mişcări ce readuce filosofia la ceea ce a fost odată: o ştiinţă utilă în toate aspectele vieţii.
Întrebări fundamentale extinde acest concept: secole întregi de filosofie şi literatură ne pot oferi răspunsuri la o serie de întrebări esenţiale privind existenţa modernă.

Îndemnându-ne să nu acceptăm victimizarea ca produsul auxiliar al vieţii moderne, profesorul Marinoff utilizează studii de caz specifice din experienţa sa pentru a demonstra cum ideile formulate de marii gânditori ne pot ajuta să ne definim propria filosofie şi, de aici, propria stare de bine.

"O carte remarcabilă ce abordează filosofia aşa cum trebuie: ca pe un ghid care ne învaţă cum să trăim." Health and Fitness Magazine

Filosofia poate fi o formă de terapie spirituală?

Lou Marinoff este autorul succesului internaţional Înghite Platon, nu Prozac!, tradus în douăzeci de limbi şi vândut în 75 de ţări. Doctor în filosofie, Lou Marinoff este preşedintele fondator al Asociaţiei Americane a Filosofilor Practicieni şi profesor asociat de filosofie la City College în New York.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu