marți, 10 noiembrie 2015

Carte de psihologie: ”SPY THE LIE. Fosti ofiteri CIA te invata cum sa detectezi inselatoriile”

Cat este de dificil sa descoperi ca cineva este mincinos? Cum iti dai seama daca partenerul te inseala? Care sunt cele mai solide minciuni?

SPY THE LIE - o carte care te invata cum sa detectezi inselatoriile si ofera o multime de sfaturi asupra aspectelor care ar trebui sa le cauti in momentul care cineva doreste sa te duca pe o carare gresita.


Trei fosti ofiteri CIA, autoritati internationale in detectarea disimularii, va ofera un set de tehnici accesibile pentru a afla daca vorbitorul din fata voastra spune sau nu adevarul. Fie ca realizati un interviu de angajare sau o ancheta judiciara, fie ca vreti sa aflati daca adolescentul vostru a consumat droguri ori daca partenerul va insala, aveti acum la dispozitie un arsenal de intrebari si tehnici de interpretare care si-au dovedit eficienta chiar si in fata celor mai versati spioni si teroristi. Bazandu-se pe analize complexe ale unor anchete de contraspionaj sau ale unor interviuri televizate cu politicieni prefacuti, cartea va invata sa puneti cele mai percutante intrebari si sa identificati minciuna pornind de la semnele ei verbale (ezitari, generalizari, apelul la divinitate) si nonverbale (mutarea centrului de sprijin, acoperirea fetei cu palma etc.).

"Arta inselaciunii este tema principala a acestei carti, care se adreseaza unui spectru larg de specialisti: psihologi, avocati, judecatori, procurori, politisti, investigatori, oameni de afaceri, oameni de vanzari etc." - Ion Duvac, fondator al Psychological Profiler Academy

Philip Houston (creatorul metodei de detectare a inselatoriei), Michael Floyd (specializat in testarea prin poligraf) si Susan Carnicero (psiholog criminalist) sunt fosti membri CIA si cofondatori ai QVerity, companie specializata in traininguri pentru detectarea inselatoriei si analiza profilurilor psihologice. Don Tennant este jurnalist in domeniul afacerilor si tehnologiei.

 Cuprins:

Prefata la editia in limba romana de Ion Duvac
Multumiri
Capitolul 1. Cat este de dificil sa descoperi ca cineva este mincinos
Capitolul 2. Cursa cu obstacole pentru detectarea inselaciunii
Capitolul 3. Metodologia: iata la ce se rezuma totul
Capitolul 4. Paradoxul inselaciunii: ignorarea adevarului pentru a descoperi adevarul
Capitolul 5. Cum suna inselatoria
Capitolul 6. Cele mai solide minciuni
Capitolul 7. Furia mincinosului
Capitolul 8. Cum arata inselatoria
Capitolul 9. Adevarul din minciuna: detectarea mesajelor involuntare
Capitolul 10. Daca nu intrebati, nu descoperiti
Capitolul 11. Gestionarea inselaciunii pentru a fi in avantaj
Capitolul 12. Sa fim precauti
Capitolul 13. O inselatorie ca la carte
Capitolul 14. Ei bine, si acum ce facem?
Apendicele I. Liste de intrebari sugerate
Apendicele II. Analiza unui interviu bazata pe model
Glosar

www.edituratrei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu