miercuri, 14 august 2013

Grup terapeutic de dezvoltare personala



Cu totii suntem preocupati de a evolua si de a ne depasi pe sine. Pornind de la ideea ca fiecare persoana este unica in felul ei, abilitatile si capacitatile de care dispune fiecare pot fi imbogatite prin dezvoltare personala, care are ca scop final imbunatatirea calitatii vietii si care contribuie semnificativ la realizarea aspiratiilor si implinirea viselor personale. Programele de dezvoltare personala pornesc de la principiul ca fiecare persoana poseda abilitati si capacitati pe care le poate imbogati si dezvolta in propriul sau ritm.

In grupul terapeutic, interactiunile dintre membri ofera o bogatie de informatii si suport psihologic, contribuind la redescoperirea resurselor de spontaneitate si creativitate existente in fiecare. Abordarea terapeutica folosita este psihodrama clasica, prin excelenta o metoda de lucru in grup, o modalitate de a invata prin a face. Prin tehnicile sale specifice (inversiunea de rol, concretizarea, dublul, oglinda etc) pot fi puse in scena, intr-un cadru securizant, diferite dimensiuni ale vietii noastre sau diferite situatii problematice. In grup devin vizibile modele de comportament, se pot trage concluzii si se pot face corectii rapide, care permit stabilirea unui echilibru mai armonios intre exigentele interne si cerintele externe. 

In grupul terapeutic sunt abordate multe probleme: stresul, anxietatea, fobia, stima de sine scazuta, atacurile de panica, epuizarea profesionala etc. Pentru persoanele cu dificultati de relationare sau comunicare, pentru care este dificil sa isi faca prieteni sau sa ii pastreze, grupul terapeutic se dovedeste o excelenta oportunitate in dezvoltarea relatiilor si abilitatilor interpersonale, un loc si un instrument cu care se pot lucra si „repara” dificultati si neintelegeri aparute in cadrul diferitelor relatii, din interiorul sau din afara grupului. 

Data: incepand cu 4 septembrie 2013
Frecventa intalnirilor: saptamanala, in fiecare miercuri, in intervalul 18:30-20:30
Numarul de participanti este de 6 – 8 persoane
Locatia: Str. Academiei, nr. 39-41, sect.1, Bucuresti
Costuri: 60 lei / sesiune

Intrarea in acest grup este precedata de un numar de 2-3 intalniri individuale, in care sunt abordate aspecte legate de functionarea grupului terapeutic si de problematica persoanei care doreste intrarea in grup. Costul acestor intalniri este de 80 lei, iar durata lor  este de 50 de minute. 

Inscrieri si informatii suplimentare – psiholog Valentina Andrei, telefon: 0727.35.35.28 sau email: andrei.valentina@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu