luni, 27 august 2012

Cum arata un cabinet de psihologie?

Multe persoane se intreaba cum arata cabinetul unui psiholog. Cum fiecare dintre noi isi personalizeaza    spatiul personal si profesional (atunci cand o poate face) si cabinetele psihologice poarta "amprenta" personalitatii psihologului. Forma de psihoterapie in care acesta este specializat isi pune si ea amprenta asupra spatiului: un psihanalist va avea in cabinetul sau si o canapea / divan, iar cineva care lucreaza pe sand play va avea obligatoriu o ladita cu nisip si multe jucarii de mici dimensiuni. Intr-un studiou psihodrama, spre exemplu, veti gasi obligatoriu scena psihodramatica, balconul si spatiul pentru recuzita (obiectele care in psihodrama ajuta la crearea diferitelor roluri).

Si alte aspecte sunt importante: spatiul avut la dispozitie, bugetul... Un cabinet psihologic este un spatiu care faciliteaza crearea relatiei terapeutice, bazata pe incredere, deschidere, sinceritate, siguranta autodezvaluirii. Si, bineinteles, confortul este si el un aspect deloc de negliat.

Fotograful Saul Robbins a realizat, din perspectiva clientului, o colectie inedita de fotografii ale birourilor si (mai ales) a scaunelor unor psihoterapeuti newyorkezi. Va invit sa le vedeti aici




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu