marți, 8 iulie 2014

Work-shop de psihodrama pentru parinti

Sa cultivam o relatie pozitiva cu copiii nostri

16 - 17 august 2014


Ne mirăm adesea să auzim despre relaţii distorsionate între fii sau fiice şi părinţii lor: refuzul ori lipsa de dorinţă de a se vedea sau de a avea de-a face unii cu alţii, certuri şi conflicte, minciuni, secrete sau chiar violenţe verbale şi fizice. Uimirea este firească pentru că este vorba despre legături de sânge, pe care tindem să le idealizăm şi ne aşteptăm ca întotdeauna să fie pline de căldură, dragoste şi devotament.
Realitatea este însă diferită. Universul ne acordă privilegiul de a deveni părinţi. Copilul intră în această relaţie, odată cu venirea pe lume, absolut inocent, neajutorat, aşteptând şi având multă dragoste de dăruit. Mai departe, de părinţi şi de cei care îl cresc depinde dacă dragostea sa va fi cultivată sau trădată. În funcţie de tratamentul primit, poate evolua ca o persoană deschisă, iubitoare şi încrezătoare sau poate deveni suspicios, răzbunător, încărcat de ranchiună. De aceea, am învăţat, de câte ori aud despre o fiică sau un fiu care are resentimente față de părinţii, să mă întreb, înainte de a-l condamna pentru lipsă de recunoştinţă, oare ce a trăit el fiind copilul acelei familii?
Educaţia este o misiune dificilă şi plină de responsabilitate. De când lumea, oamenii caută metode cât mai bune pentru a transmite urmaşilor cunoştinţele şi valorile pe care le preţuiesc. Evoluţia psihologiei şi a pedagogiei din ultimii zeci de ani ne permit să nu mai repetăm necritic doar ceea ce am văzut la părinţii sau educatorii noştri, ci să folosim metode despre care ştim că sunt eficiente.
Din păcate, şi în domeniul psiho-pedagogiei există încă multe zone în care progresul nu a pătruns. Încă foarte mulţi dascăli folosesc metode perimate, care pot strivi imaginea de sine şi vitalitatea elevilor pe care îi instruiesc. Încă mulţi părinţi sunt derutaţi de informaţii sau emisiuni care promovează abordarea de tip pedeapsă-recompensă ca singura eficientă în îndrumarea copilului. O mare eroare: aceste metode sunt eficiente în dresaj sau când ne interesează numai efectele pe termen scurt. Pentru a construi o relaţie durabilă şi pozitivă pe termen lung şi pentru a consolida imaginea de sine, curajul şi pofta de viaţă a copilului este nevoie de cu totul alte metode.
Vă invităm la un work-shop care aduce în discuție educația non-violentă, în care să aflaţi cum  puteţi gestiona o relaţie pozitivă cu copilul dumneavoastră, bazată pe dragoste şi respect reciproc.

 Detalii participare: 

Data: 16 - 17 august 2014, orele 9.00-15.00
Locatie: Studioul de psihodramă din Calea Dorobanţilor 168, Bucureşti, sector 1
Certificat de participare eliberat de ARPsiC (Asociaţia Română de Psihodramă Clasică)
Cost: 250 RON / 12 ORE.
Pentru cuplurile de părinţi oferim o reducere de 25% (400 RON / 12 ORE)

Grup condus de:

  • doctor. în psihologie ANGELA IONESCU – formator, psihoterapeut principal autonom
Informaţii şi înscrieri la psihoterapeut dr. Angela Ionescu
  • Tel: 0745. 418.132
  • E-mail: angelaionescu@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu