duminică, 3 martie 2013

Workshop-ul de psihodrama cu Clark Baim, Senior Trainer din UK

Birzoiu Cristina si Manta Irina Catalina Societate Civila Profesionala de Psihologie
in colaborare cu Asociatia Romana de Psihodrama Clasica
va invita la Workshop-ul de psihodrama cu Clark Baim, Senior Trainer din UK:

UTILIZAREA TEORIEI ATASAMENTULUI IN PSIHOTERAPIE
Bucuresti, 15-16 iunie 2013
 
Acest weekend va fi unul de explorare a teoriei atasamentului contemporane prin psihodrama. Vom descoperi modul in care teoria atasamentului se poate adapta tehnicilor psihoterapeutice, pentru a oferi maximum de beneficii clientilor. 
Scopul va fi sa intelegem modalitatile de dezvoltare care duc la diferite tipuri de atasament si strategii de protejare. De asemenea vom identifica cum sunt exprimate tipurile de atasament in comunicarea verbala si nonverbala. Ne vom raporta la munca Dr.Patricia Crittenden al carei 
Model Dinamic de Maturizare a atasamentului pe parcursul intregii vieti, contine strategiile de atasament comune persoanelor care au trecut prin abuzuri si situatii traumatizante.
Avantajul teoriei atasamentului este acela ca ofera un cadru de referinta care poate fi utilizat in diferite orientari psihoterapeutice. 
Este o teorie, prin excelenta, interpersonala, o teorie despre pericol si cum ne organizam in confruntarea cu el:
-          In confruntarea cu pericolul cautam siguranta
-          In confruntarea cu stresul cautam confort
-          In confruntarea cu izolarea cautam proximitate
-          In confruntarea cu haosul cautam predictibilitate
De aceea teoria atasamentului si inteligenta emotionala joaca un rol crucial in 7 activitati de baza:
·         Implicarea in lucrul cu clientii
·         Evaluare si observare
·         Luarea deciziilor si planificare
·         Interventie si practica
·         Colaborare si cooperare
·         Management si supervizare
·         Confruntarea cu stresul si cresterea rezilientei la trauma si stres
Acest workshop este de asemenea o ocazie minunata de familiarizare cu Psihodrama, metoda prin actiune a psihoterapiei,  care foloseste “punerea in scena” si alte tehnici psihodramatice pentru a ajuta oamenii sa isi activeze abilitatile si resursele interioare in rezolvarea problemelor.

Acest workshop va fi condus de Clark Baim, UKCP psihoterapeut psihodramatist si Senior Trainer la Asociatia Britanica de Psihodrama. Din 1987, Clark a facilitat grupuri, a oferit supervizare si training in domeniul justitiei infractionale si pentru practicantii in domeniul sanatatii mentale in Anglia si Irlanda. 
De asemenea a condus workshop-uri si grupuri de training in Suedia, Grecia, Africa de Sud, Australia, Letonia si SUA. Pe langa acestea Clark este trainer la nivel national in programele destinate  victimelor abuzurilor sexuale. Originar din Chicago, Clark locuieste in Anglia din 1980 unde a fost primul director al “Geese Theatre UK” o  companie specializata in reabilitarea infractorilor. In prezent Clark este in comisia de acreditare a Asociatiei Britanice de Psihodrama.
In 2008 i-a fost inmanat premiul academic David Kipper de catre Societatea Americana pentru Psihoterapie de Grup si Psihodrama pentru munca lui de co-editare a lucrarii “Psihodrama: Progrese in Teorie si Practica”.
Acest workshop va fi tinut in engleza. Se va oferi traducere celor care au nevoie.
Tariful pentru participare este de 100 Eur pana pe 1 Mai 2013 si 140 Eur dupa 1 Mai 2013 (taxa se achita anterior workshopului si reprezinta inscrierea ferma la acesta)
Se vor oferi ore de dezvoltare personala in psihodrama
Workshop-ul va avea loc sambata si duminica, 15-16 iunie 2013
Locatia va fi anuntata ulterior in functie de numarul persoanelor inscrise
Pentru inscrieri si orice informatii va rugam sa ne contactati la psihocalatorie@yahoo.com, 0744440178, 0724966754 - Irina Manta si Cristina B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu