marți, 19 iunie 2012

Barbatii care urasc femeile si femeile care ii iubesc. Cand dragostea doare si nu stii de ce

Autor: Dr. Susan Forward, Joan Torres
Traducere: Iulia Bodnari
Anul apariţiei: 2011
 Număr pagini: 304
Pret: 24 RON


Colecţia: Stiletto Books, Editura Curtea Veche


Oare aşa trebuie să arate dragostea?
Simţi că bărbatul pe care-l iubeşti are tendinţa de a-ţi controla viaţa şi comportamentul?
Te-ai îndepărtat de anumiţi oameni şi ai renunţat la activităţi importante pentru tine, doar pentru că aşa a vrut el?
Este partenerul tău din cale-afară de gelos şi de posesiv?
I se întâmplă des să treacă de la tandreţe la furie?
Când vrea să te pedepsească dintr-un motiv oarecare, ameninţă că o să te părăsească sau că n-o să-ţi mai dea niciun ban?
Te învinovăţeşte pentru lucrurile care merg rău în relaţia voastră?
Eşti circumspectă şi îi ceri constant scuze pentru orice fleac?

Dacă întrebările anterioare se dovedesc relevante pentru relaţia ta de cuplu, e foarte posibil ca partenerul tău de viaţă să fie misogin – adică un bărbat care, în ciuda faptului că afirmă că te iubeşte, te face să suferi enorm, purtându-se de parcă te-ar urî.

În cartea de faţă, Susan Forward expune studii de caz menite să evidenţieze capcana în care pot cădea femeile şi bărbaţii angajaţi într-o relaţie. Autoarea le ajută pe femei să înţeleagă cum se manifestă comportamentul viciat al partenerului de viaţă şi cum pot întreţine chiar ele perpetuarea acestuia. Cartea de faţă oferă soluţii privind ieşirea din acest cerc vicios, vindecarea suferinţei şi redobândirea respectului de sine, precum şi refacerea relaţiei de cuplu sau, după caz, încheierea acesteia, cu scopul de a descoperi, ulterior, adevărata dragoste.

Noi, femeile din ziua de azi, dovedim un curaj nebun. Ne propunem să avem familie, carieră, fericire, linişte, ritm rapid şi tinereţe veşnică. Dar cum să facem să le putem avea pe toate? Cărţile Stiletto sunt exact cele pe care trebuie să le ai dimineaţa în geantă, la pauza de cafea pe masă şi seara la o baie caldă. Totul despre cum să devii femeia care îţi doreşti să fii!
Exclusiv pentru femei.

„O carte ce trebuie citită neapărat de femeile implicate în relaţii problematice.“
Sonya Friedman, autoarea cărţii On a Clear Day You Can See Yourself

„O lectură obligatorie pentru femeile ai căror parteneri îşi ies deseori din fire şi încearcă, în general, să le intimideze şi să le ţină din scurt.“
Howard Halpern, autorul cărţii How to Break Your Addiction to a Person

Dr. Susan Forward este un terapeut de renume. Cu timpul însă, a devenit cunoscută şi ca autoare, reputaţie la construirea căreia au contribuit şi conferinţele susţinute de ea, dar şi prezenţa constantă la diverse talk-show-uri. De menţionat că este, de peste şase ani, prezentatoarea unei emisiuni difuzate pe postul de radio ABC Talk.
Dincolo de activităţile desfăşurate în cadrul cabinetului ei particular, Susan Forward a asigurat servicii de terapie şi de consiliere pedagogică, precum şi consultanţă pentru multe instituţii cu profil medical din California de Sud. Cartea de faţă a ocupat locul întâi, ca bestseller, în topul realizat de publicaţia New York Times. Autoarea a figurat, în acelaşi clasament, şi cu un al doilea volum: Toxic Parents.
Prin activităţile, cărţile şi emisiunea ei radiofonică, Susan Forward le-a deschis atât femeilor, cât şi bărbaţilor ochii către o lume clădită pe încredere, forţă spirituală şi independenţă în plan emoţional.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu