joi, 26 mai 2011

Work-shop psihodrama: "The way of being of the director"

In zilele de 2-3 iunie, Asociatia de Psihodrama Clasica si Cabinetul Individual de Psihologie - Dragoteanu Maria Daniela organizeaza work-shop-ul "The way of being of the director", sustinut de Norbert Apter, Harvard (M.Ed).

In general, se considera, ca pentru a deveni psihodramatist, dezvoltam si asimilam patru roluri majore: cel de psihoterapeut, cel de analist al situatiei si actiunii, de producator si cel de lider de grup. Toate cele patru roluri sunt conditii sine qua non pentru psihodramatist. De altfel, nici unul din aceste roluri nu poate fi limitat “modului de a face” : fiecare din acest roluri sunt inevitabil influentate “de modul de a fi” – al nostru, al celorlalti, al relatiilor.

Modul de a fi in relatie a psihodramatistului este un factor cheie in co-constructia psihoterapeutica in psihodrama. J.L.Moreno nu a elaborat suficient acest aspect. In a doua jumatate a secoului XX, Carl Rogers cercetand acest subiect, a ajuns la concluzia ca rolul primar al celui care da ajutor este cel relational si este legat de “felul de a fi “ al acestuia. Astfel, pentru a putea combina modul de a face cu modul de a fi, psihodramatistul trebuie sa devina un facilitator-psihodramatist.

Acest work-shop urmareste prin intermediul lecturii-discutiilor, exercitiilor, metodelor de actiune si reprezentarii, urmatoarele obiective:

- intelegerea fundamentelor “climatului de facilitare”

- identificarea componentelor cheie a trei conditii necesare si suficiente

- ajustarea celor patru roluri ale psihodramatistului

- cresterea clientului prin acest mod de acompaniere.


NORBERT APTER
Pioner in metodele de actiune umaniste si psihodrama in partea franceza a Elvetiei. Este psihoterapeut acreditat in terapia centrata pe persoana, psihodramatist si trainer, autor a numeroase articole de specialitate.

Are practica privata (sesiuni individuale si de grup) in Geneva, este director al Institutului OdeF, specializat in competente relationale. Conduce trainigul de psihodrama centrata pe persoana din 2000.

Ca trainer international a introdus Metodele de actiune si Psihodrama in anumite Universitati (Geneva, Aosta, Paris), in centre de training (Paris, Oslo) si lucreaza pentru institutii (scoli, spitale, servicii sociale), pentru companii (banci, firme de avocatura, transporturi) si pentru organizatii internationale ( ONU, Organizatia Internationala a Muncii, Crucea Rosie) in estul si vestul Europei si R.D.Congo).


Inscrierile se fac pina la data de 27 mai la adresa de mail: danadragoteanu@yahoo.com; tel. 0722393867 . Pretul este de 80 de euro. Work-shop-ul se va desfasura la Uzine Export(P-ta Victoriei, linga City Bank, Spitalul G.Alexandrescu) sala Diamant sau Top in functie de numarul de participanti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu