luni, 20 iunie 2011
Carte de psihologie - "In culisele psihoterapiei"
Titlul original: On Being a Therapist
Autor: Jeffrey A. Kottler
Colecţia: Psihologie-Psihoterapie
Ce înseamnă să porneşti în călătoria interioară a psihoterapiei cu toate bucuriile, avantajele şi provocările sale? Care sunt riscurile acestei profesii? Cum să fii un terapeut eficient şi cum poţi deveni unul mai bun? Ce se poate spune despre influenţa clienţilor asupra terapeuţilor? Jeffrey Kottler răspunde acestor întrebări şi multor altora, explorând provocările cu care se confruntă terapeuţii de astăzi – presiunea datorată impactului crescând al tehnologiei, realităţilor economice şi progreselor teoretice şi tehnice, factorii de stres cauzați de birocraţia din serviciile sociale, de conflictele de muncă şi, nu în ultimul rând, anxietatea şi depresia clienţilor. Autorul subliniază atât greutăţile inerente ale practicării psihoterapiei, cât şi cele ale interacţiunii cu clienţii dificili, care provoacă terapeutul şi îl frustrează în mod special, şi atrage atenţia asupra fenomenelor de epuizare, oferind sugestii practice pentru a le stopa sau minimiza încă de la început.
Cartea este scrisă pentru practicienii terapiei – asistenţi sociali, consilieri, psihiatri, psihologi, asistenţi medicali în domeniul psihiatric, terapeuţi de familie, cei care lucrează în domeniul asistenţei comunitare, consilieri pastorali şi alţi specialişti în domeniul sănătăţii mentale.
Jeffrey A. Kottler lucrează în domeniul consilierii psihologice de peste treizeci şi cinci de ani şi este profesor la Departamentul de Consiliere, Universitatea de Stat din California, Fullerton şi a fost profesor invitat în Noua Zeelandă, Australia, Hong Kong, Singapore şi Nepal. Este autorul şi coautorul a mai mult de optzeci de cărţi, printre care: Mumia de la masa din sufragerie. Cele mai neobişnuite 32 de cazuri de psihoterapie (Bucureşti: Editura Trei, 2004); Clientul care m-a schimbat (Bucureşti: Editura Trei, 2010).
Cuprins:
Prefaţă
Capitolul 1. Călătoria psihoterapeutului
Capitolul 2. Luptele pentru putere și influenţă
Capitolul 3. Viaţa personală și profesională
Capitolul 4. Cum clienţii își schimbă terapeuţii
Capitolul 5. Dificultăţi ale meseriei de terapeut
Capitolul 6. Imperfecţiunea și confruntarea cu eșecul
Capitolul 7. Pacienţi care ne pun răbdarea la încercare
Capitolul 8. Plictiseala și epuizarea
Capitolul 9. Ceea ce nu se spune
Capitolul 10. Minciuni pe care ni le spunem nouă — și pe care le spunem altora
Capitolul 11. Terapii alternative pentru terapeuţi
Capitolul 12. Către creativitate și dezvoltare personală
Bibliografie
www.edituratrei.ro
Abonați-vă la:
Postări (Atom)