miercuri, 6 februarie 2013

Workshop psihodrama

EDUCATIE FARA PEDEAPSA
Cum sa pastram dragostea copiilor nostri fara sa o transformam in resentimente si frustrare

WORK-SHOP PENTRU PARINTI SI EDUCATORI


Ne miram adesea sa auzim despre relatii distorsionate intre fii sau fiice si parintii lor: refuzul ori lipsa de dorinta de a se vedea sau de a avea de-a face unii cu altii, certuri si conflicte, minciuni, secrete sau chiar violente verbale si fizice. Uimirea este fireasca pentru ca este vorba despre legaturi de sange, pe care tindem sa le idealizam si ne asteptam ca intotdeauna sa fie pline de caldura, dragoste si devotament.


Realitatea este insa diferita. Universul ne acorda privilegiul de a deveni parinti. Copilul intra in aceasta relatie, odata cu venirea pe lume, absolut inocent, neajutorat, asteptand si avand multa dragoste de daruit. Mai departe, de parinti si de cei care il cresc depinde daca dragostea sa va fi cultivata sau tradata. In functie de tratamentul primit, poate evolua ca o persoana deschisa, iubitoare si increzatoare sau poate deveni suspicios, razbunator,  incarcat de ranchiuna. De aceea, am invatat, de cate ori aud despre o fiica sau un fiu care are resentimente fata de parinti, sa ma intreb, inainte de a-l condamna pentru lipsa de recunostinta, oare ce a trait el fiind copilul acelei familii?

Educaţia este o misiune dificilă şi plină de responsabilitate. De când lumea, oamenii caută metode cât mai bune pentru a transmite urmaşilor cunoştinţele şi valorile pe care le preţuiesc. Evoluţia psihologiei şi a pedagogiei din ultimii zeci de ani ne permit să nu mai repetăm necritic doar ceea ce am văzut la părinţii sau educatorii noştri, ci să folosim metode despre care ştim că sunt eficiente.

Din pacate, si in domeniul psiho-pedagogiei exista inca multe zone in care progresul nu a patruns. Inca foarte multi dascali folosesc metode perimate, care pot strivi imaginea de sine si vitalitatea elevilor pe care ii instruiesc. Inca multi parinti sunt derutati de informatii sau emisiuni care promoveaza abordarea de tip pedeapsa-recompensa ca singura eficienta in indrumarea copilului. O mare eroare: aceste metode sunt eficiente in dresaj sau cand ne intereseaza numai efectele pe termen scurt. Pentru a construi o relatie durabila si pozitiva pe termen lung si pentru a consolida imaginea de sine, curajul si pofta de viata a copilului este nevoie de cu totul alte metode.

Va invitam la un work-shop care aduce in discutie educatia non-violenta, in care sa aflati cum  puteti gestiona o relatie pozitiva cu copilul dumneavoastra, bazata pe dragoste si respect reciproc.

Data work-shop-ului: 23 - 24 februarie 2013

Program: sambata, 9:00 - 15:30; 
                 duminica, 9:00 - 15:30

Locul desfasurarii: Studioul de psihodrama din Calea Dorobantilor 168, Bucuresti, sector 1

Certificat de participare eliberat de ARPsiC (Asociatia Romana de Psihodrama Clasica)

 Costuri: 300 RON (12 ore)

Coordonator: doctor in psihologie Angela Ionescu, formator, psihoterapeut principal autonom

Informatii suplimentare si inscrieri la psihoterapeut dr. Angela Ionescu
telefon: 0745 418132 
e-mail: angelaionescu@yahoo.com 




 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu