vineri, 8 iunie 2012

Intalnirea cu visele


Cei mai multi dintre noi avem tendinta sa uitam ceea ce am visat peste noapte, fara sa ne gandim la ce ar putea sa insemne aceste vise, cum ne-ar putea ele imbogati sau chiar schimba viata. 

Visele noastre ne pot ajuta sa gasim o modalitate de a merge inainte atunci cand nu mai stim incotro sa o apucam, sa privim dintr-o alta perspectiva dificultatile prin care trecem, sa devenim mai creativi prin “descatusarea” imaginatiei. Ele joaca un rol de oglinda, ajutandu-ne sa ajungem la vindecare si echilibru in masura in care invatam sa le intelegem.

Visele noastre au semnificatii unice, ni se adreseaza doar noua si de aceea este important sa ne alcatuim propriul “dictionar” de vise. Sunt un produs al inconstientului nostru, care foloseste simboluri pentru a se exprima. Ne apar sub forma de imagini, care se inlantuie alcatuind o poveste, adesea de neinteles, chiar stranie. 

Simbolurile dintr-un vis poate insemna ceva diferit pentru persoane diferite. Erich Fromm a identificat mai multe tipuri de simboluri onirice:

·         Simboluri accidentale, cu o semnificatie personala si individuala

·         Simboluri conventionale, care au o semnificatie asemanatoare pentru cei mai multi

·         Simboluri universale, care au o semnificatie comuna pentru toti oamenii 

Noapte de noapte, visele noastre ne pot lua intr-o fascinanta calatorie interioara, putandu-ne ajuta in multe feluri. Sa ne gandim ce anume ne-ar placea sa obtinem de pe urma analizei amanuntite a acestora si sa identificam asupra caror aspecte din viata noastra am putea sa lucram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu