joi, 14 august 2014

Grup de dezvoltare personala



Dezvoltarea personala este o necesitate  pentru fiecare dintre noi - ne permite sa ne cunoastem si sa ne intelegem mai bine, sa ne schimbam perspectiva legata de relatii, fata de aspectele  importante ale vietii noastre, sa ne descoperim si san e atingem potentialul. Cere perseverenta si determinare, cere resurse semnificative de timp si bani, insa rezultatele obtinute sunt durabile si permanente.

Grupul de dezvoltare personala permite abordarea unor problematici diverse: stres, anxietate, atacuri de panica, stima de sine scazuta, dificultati de comunicare si relationare. Interactiunile dintre membri ofera o bogatie de informatii si suport psihologic, grupul dovedindu-se un loc si un instrument cu care se pot lucra si „repara” dificultati si neintelegeri aparute in cadrul diferitelor relatii, din interiorul sau din afara grupului.


Locatia: Calea Dorobantilor, nr. 61-63, sc. B, ap. 40, sect.1, Bucuresti
Data: incepand cu 3 septembrie 2014
Frecventa intalnirilor: saptamanala (miercuri, 19:00 – 21:00)
Durata: 2 ore
Numar participanti: 6 – 8 persoane
Costuri: 60 lei / sesiune

Metodele de actiune apartin psihodramei clasice, prin excelenta o metoda de lucru in grup, o modalitate de a invata prin a face. Cu posibilităţile ei creative preluate din teatru, psihodrama permite punerea in scena a unor situaţii problematice reale  si a diferitelor dimensiuni ale vietii noastre, cu scopul deschiderii de noi perspective în autocunoaştere şi dezvoltare. In comparatie cu abordarea individuala, grupul terapeutic este mai apropiat de realitatea vietii de zi cu zi, pentru ca devin mai usor vizibile unele dificultati si modele de comportament.

Sesiunile grupului de dezvoltare personala se desfasoara intr-un mediu securizant si confidential, ceea ce permite:
-     obținerea sentimentului de a fi impreuna cu persoane care au trecut prin situatii asemanatoare;
-      invatarea din solutiile experimentate de ceilalti membri ai grupului;
-      identificarea modului in care suntem perceputi de ceilalti;
-  identificarea propriilor comportamente ineficiente sau dezadaptative, a cauzelor si efectelor acestora;
-      invatarea si exersarea unor modalitati noi, mai eficiente de relationare si comunicare;
-      identificarea si valorificarea propriului potential si a unor resurse, uneori nebanuite.

Intrarea in grup este precedata de un numar de 1 - 2 intalniri individuale, in care sunt abordate aspecte legate de functionarea grupului terapeutic si de problematica persoanei care doreste intrarea in grup. Costul acestor intalniri este de 60 lei, iar durata lor  este de 50 de minute. 

Informatii suplimentare si inscrieri: psiholog Valentina Andrei, telefon: 0727.35.35.28, mail: andrei.valentina@gmail.com



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu