luni, 30 iunie 2014

Carte de psihologie - "Parinti straluciti, profesori fascinanti"


Autor: Augusto Cury
An aparitie: 2005
Editura For You, categoria Dezvoltare spirituala


Nr. pagini: 173
 
Aceasta carte schimba viziunea asupra modului de a educa. Formarea de copii si de adolescenti sociabili, fericiti, liberi si intreprinzatori este o mare provocare in ziua de azi. Singuratatea nu a fost niciodata atat de intensa: parintii isi ascund sentimentele de copii,copii isi ascund lacrimile de parinti si profesorii se refugiaza in autoritarism.

Cantitatea de informatie si cunostinte disponibile este tot mai mare; cu toate acestea, noile generatii nu sunt formate pentru a gandi, ci pentru a repeta informatii. Educatia trece printr‑o criza fara precedent, la nivel mondial. Exista oare vreo speranta? 

 Aceasta lucrare arata ca, pentru a fi deosebiti, trebuie sa ne insusim cele sapte deprinderi ale parintilor inteligenti si ale profesorilor fascinanti. Ea atrage atentia asupra celor sapte pacate capitale ale educatorilor si ne invata zece tehnici pedagogice care pot crea un spatiu de dezvoltare deplina si autentica, atat in sala de clasa, cat si acasa.

Augusto Cury, psihiatru, si educator, impartaseste cu cititorul pasiunea sa pentru educatie, punand la dispozitia parintilor, profesorilor si oricarei persoane interesate de bogatia spiritului uman, instrumentele necesare pentru a promova formarea de oameni care gandesc, pentru a educa emotia, pentru a largi orizonturile inteligentei si a crea o viata de calitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu