joi, 13 decembrie 2012

Dezbatere la Libraria Adevarul: Cartea Rosie de C.G.Jung

Editura Trei si Libraria Adevarul va invita vineri, 14 decembrie, ora 17.30, la o dezbatere in jurul "Cartii Rosii" a lui Carl Gustav Jung.

Destinul ei in cele 15 luni scurse de la lansare, ecourile pe care le-a starnit, toate acestea si multe alte aspecte vor fi analizate in cadrul unui eveniment organizat la libraria Adevarul din strada Doamnei nr. 27 – 29 (vizavi de Spitalul Coltea).

Invitati:
Mihaela Minulescu - Presedintele Asociatiei Romane de Psihologie Analitica (ARPA)
Vasile Dem. Zamfirescu - Director Editura Trei


CARTEA ROSIE 

  LIBER NOVUS


Autor: Carl Gustav JUNG
Editata de Sonu Shamdasani
Traducere din germana de Viorica Niscov
Traducerile din engleza de Simona Reghintovschi
Nr. de pagini: 404
Format: 30 x 40 cm
Pret: 599 lei
Editura TREI





"O premiera editoriala care sincronizeaza psihologia autohtona cu cea europeana" - Dilema Veche

"Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti" C. G. Jung

Acestea sunt cuvintele psihologului C.G. Jung scrise in 1957, in care se refera la deceniile cand a lucrat la Cartea Rosie, din 1914 pana in 1930. Cu toate ca se stie de peste 80 de ani de existenta ei, Cartea Rosie nu a fost niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitie publicului interesat, discipolilor si succesorilor lui Jung.

Publicarea Cartii Rosii ne da posibilitatea unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung. Ne ofera o deschidere unica spre modul in care si-a recuperat sufletul si a constituit o psihologie. Ar putea sa fie cea mai influenta scriere, nepublicata pana in prezent, din istoria psihologiei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu