luni, 21 decembrie 2015

Editura TREI: 3 noutati cu reducere speciala 16-22 decembrie 2015

Cărţile sunt unele dintre cele mai frumoase cadouri pe care le putem oferi de Crăciun. Între 16 şi 22 decembrie, fiecare ‪#‎TREI‬ cărţi cumpărate de pe site-urile www.edituratrei.ro, www.pandoram.ro sau www.lifestylepublising.ro aduc 40% reducere.


 

marți, 8 decembrie 2015

Atelier de dezvoltare personala: Relatii toxice vs relatii sanatoase


O relatie este o conexiune intre doua sau mai multe persoane si poate exista sub forma unei relatii romantice, a unei prietenii, a unei relatii intre soti sau intre membrii unei familii.

Suntem, uneori, prinsi in relatii nepotrivite, in care nu ne mai simtim noi insine, in care ne lipseste sentimentul de siguranta si confort emotional si in care sunt folosite multe cuvinte care dor... Sau relatii din trecutul nostru isi pun amprenta asupra prezentului nostru, asupra modului in care interactionam sau ne raportam la ceea ce ni se intampla.... Sau relatiile si viata noastra, in general, par a se inscrie intr-un pattern deloc in avantajul nostru...

Ce anume face sa fim prinsi in relatii toxice?
Cum ne putem elibera dintr-o asemenea relatie?
Cum putem construi relatii sanatoase?


Interactiunile dintre membri unui grup terapeutic ofera o bogatie de informatii si suport psihologic, contribuind la redescoperirea resurselor de spontaneitate si creativitate existente in fiecare. Lucrul in grup, folosind metode si tehnici interactive, fac vizibile modele dezadaptative de comportament, se pot extrage concluzii si se pot face corectii rapide care permit restabilirea echilibrului intre exigentele externe si cerintele interne.

Va invitam la unui atelier de dezvoltare personala, desfasurat pe durata a 12 sesiuni, a cate doua ore saptamanal, in care sa exploram cele mai importante relatii si sa descoperim impreuna armonia si echilibrul personal.


Organizatori: Cabinete Individuale de Psihologie Valentina Andrei si Crinela Turcu
Data: incepand cu miercuri, 3 februarie 2016
Frecventa intalnirilor: saptamanala (in fiecare miercuri, intre orele 18:00 – 20:00)
Durata atelierului: 12 sesiuni
Numar participanti: 8 – 10 persoane
Pret: 50 lei / sesiune (600 RON / 12 sesiuni, cu posibilitatea achitării în doua transe egale)
Inscrieri: pana la 1februarie 2016
Contact facilitatori (inscriere si informatii suplimentare):
                                   0727 35 35 28 (Valentina Andrei)
                                   0728 15 72 79 (Crinela Turcu)
Locatia: Str. Ion Campineanu, nr. 20A, Bl. 18A, sc. B, et. 1, ap. 29 sect.1, Bucuresti



luni, 7 decembrie 2015

Carte de psihologie: ”Dictionarul interpretarii viselor”


Dictionarul interpretarii viselor, scris de psihanalistul american Gerald Schoenewolf, cuprinde peste o mie de vise, apartinand fie oamenilor simpli, pacienti ai autorului, fie unor personalitati precum Napoleon, Henry Miller sau Dali. Ne permite sa intelegem cum putem ajunge la continutul inconstient al visului pe baza asociatiilor visatorului. 

Din Antichitate, cand visele erau considerate mesaje transmise de zei, profetii sau solutii oferite problemelor muritorilor, si pana in ziua de azi, visele au continuat sa fascineze mintea umana. Oamenii si le povestesc unii altora si le ofera "interpretari" populare, transmise din batrani. Insa odata cu aparitia psihanalizei la finele secolului al XIX-lea, visele au inceput sa suscite interesul mediului academic. "Calea regala spre inconstient", asa cum a numit Freud visul, ne poarta spre profunzimile mintii noastre, dezvaluindu-ne comori nebanuite.

Dictionarul interpretarii viselor, singurul dictionar psihanalitic de vise disponibil pe piata in acest moment, cuprinde peste o mie de vise, apartinand fie oamenilor simpli, pacienti ai autorului, fie unor personalitati precum Napoleon, Henry Miller sau Dali. Alte materiale provin din literatura, mituri, basme, picturi, stiut fiind ca produsele culturii umane pot fi interpretate asemenea viselor. Cartea de fata reprezinta o lucrare de referinta atat pentru specialisti, cat si pentru toti cei dornici sa cunoasca mai bine psihicul uman.

Interpretarea moderna a viselor incearca sa aduca oamenii inapoi, la simplitatea pe care o aveau stramosii nostri, inainte ca societatea sa fie cotropita de tehnologie si suprapopulare. Visele sunt ele insele un limbaj primitiv. Freud numea limbajul din vise "proces primar", iar limba pe care o invatam la scoala, "proces secundar". Din nefericire, pe masura ce oamenii moderni au devenit mai educati si mai cultivati, ei si-au pierdut legatura cu procesele primare. Multe dintre bolile omului modern pot fi puse pe seama acestui factor. - Gerald Schoenewolf

Propriul cap scofalcit atarna deasupra unor stanci, pe fondul unui peisaj sterp. Peste cap i se scurge un ceas, care parca s-a topit la soare. Alte trei ceasuri se scurg de pe un soi de masa si de pe creanga unui copac desfrunzit. Un ceas, zacand cu fata in jos, are pe el un roi de furnici; un altul are o musca solitara. -Visul (pictura) lui Dali


Gerald Schoenewolf este autor a peste 20 de carti, scenarist, regizor, producator de film, psihanalist si profesor la Borough of Manhattan Community College. La Editura Trei au mai aparut: 101 succese terapeutice, 101 greseli in psihoterapie.


CUPRINS:

Prefata
Introducere: O istorie a cercetarii viselor

Dictionar de vise
Glosar al simbolurilor din vise

Referinte
Index de vise ale unor persoane celebre
Indexul viselor din literatura psihoterapeutica
Indexul viselor din mituri si basme

Colectia: Psihologia pentru toti
Editura TREI  

joi, 3 decembrie 2015

Atelier de dezvoltare personala: ”Conecteaza-te la resursele tale interioare”


Resursele noastre interioare reprezinta cea mai mare bogatie a noastra, de multe ori insuficient constientizata. Constientizarea acestor resurse si activarea lor ne permite sa ne dezvoltam potentialul de care fiecare dintre noi dispune.

Chiar daca, de cele mai multe ori, devenim mai constienti de noi insine si de propriile noastre resurse in urma unor situatii dificile de viata, va propunem un atelier de dezvoltare personal desfasurat pe 12 sesiuni si un mediu securizat in care sa ne depasim blocajele interioare prin descoperirea si activarea resurselor noastre interioare.



Organizatori: Cabinete Individuale de Psihologie Crinela Turcu si Valentina Andrei
Data: incepand cu sambata, 6 februarie 2016
Frecventa intalnirilor: saptamanala (in fiecare sambata, intre orele 10:00 – 12:00)
Durata atelierului: 12 sesiuni
Numar participanti: 8 – 10 persoane
Pret: 50 lei / sesiune (600 RON / 12 sesiuni, cu posibilitatea achitării în doua transe egale)
Inscrieri: pana la 1 februarie 2016
Contact (inscriere si informatii suplimentare):          
           0728 15 72 79 (Crinela Turcu)
            0727 35 35 28 (Valentina Andrei)
 Locatia: Str. Ion Campineanu, nr. 20A, Bl. 18A, sc. B, et. 1, ap. 29 sect.1, Bucuresti

miercuri, 2 decembrie 2015

Atelier gratuit pentru tineri - ”Cum sa treci cu bine prin perioade grele?”

 
În luna decembrie (6 si 13 decembrie 2015), tinerii cu vârsta între 15-35 ani care au pierdut un om drag pot participa gratuit la un atelier de dezvoltare emoțională care durează 2 zile și are loc în weekend. Este o ocazie de a cunoaste alti tineri aflati intr-o situatie de viata asemanatoare, de a invata (prin "schimb de experiente") moduri noi de a gestiona sau rezolva problemele aparute dupa pierdere, pe toate planurile vietii. Este un atelier dedicat increderii in sine si regasirii unui echilibru. 
 
Numarul de locuri este limitat si ultima zi pentru înscrieri este 2 decembrie 2015
 
Atelierul este pregatit si facilitat de psihoterapeuti cu experienta in lucrul cu tineri in perioade dificile si este organizat de Asociația "Există viață după doliu!", printr-un proiect finanțat prin Fondul ONG în Romania