duminică, 23 iunie 2013

Conferinta Nationala de Psihodrama, Bucuresti 2013

In perioada 25-27 octombrie 2013, la Bucuresti, se va desfasura a VI-a Conferinta de Psihodrama cu participare internationala intitulata

Rolul si paradoxurile sale
Creatia si disolutia relatiilor in cotidian

Conferinta este organizata de Asociatia Romana de Psihodrama Clasica (ARPsiC) si Societatea de Psihodrama J.L. Moreno (SPJLM) in colaborare cu Federatia Romana de Psihoterapie, Colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Europeana a Organizatiilor de Psihodrama si are ca invitati speciali pe Giovanni Boria (Italia), Lucia Moretto (Italia), Leandra Perotta (Italia) si Eduardo Verdu (Norvegia).

Pentru prima data in capitala Romaniei - orasul natal al lui J.L. Moreno, fondatorul psihodramei, sociometriei si psihoterapiei de grup - sunt asteptati oameni de stiinta si de cultura, specialisti in domeniul psihologiei, psihoterapiei, sociologiei, medicinei, teatrului si filozofiei pentru a prezenta impactul psihodramei asupra complexitatii vietii cotidiene.

Această conferinţă este recunoscută de ARPsiC și SPJLM ca parte a formării psihodramatice. Pentru participanţi se vor acorda credite de către Colegiul Psihologilor şi Colegiul Medicilor. Lucrările se vor ţine în limba română şi engleză (pentru invitaţii speciali, cu traducător). 

Comitetul stiintific: Anca Nicolae (Coordonator), Horatiu Nil Albini, Mihaela Bucuta, Dana Dragoteanu, Angela Ionescu, Violeta Pecican, Maria Roth, Eva Varro, Radu Vulcu



marți, 18 iunie 2013

Scoala de vara - Sibiel 2013

Asociaţia Română de Psihodramă Clasică și Asociaţia ”Dezvoltare și Psihoterapie prin Acţiune” în colaborare cu Societatea de Psihodramă ”J. L. Moreno” și Universitatea ” Lucian Blaga” din Sibiu organizează a doua ediţie a Şcolii de Vară de la Sibiel (Sibiu), în perioada 14-21 Iulie 2013, având ca invitaţi pe : Isabela Peghin, Davide Motta, Luigi Dotti, Giovanna Peli (Italia), Elisabeth Loison și Norbert Apter (Elveţia). 

Programul se va desfășura pe două module în paralel:
Modul A – Playback-theatre: în cadrul programului Tineret în Acţiune se va desfășura proiectul european ”Viaţa ta prin ochii mei” în vederea însușirii abilităţilor de aplicare a tehnicilor de playback-theatre și a teatrului labirint. Vor participa 15 studenţi si formatori de la Școala de Playback Theatre din Italia și 15 persoane din România care optează pentru acest tip de trainig. 

 Modul B - Psihodramă: sesiuni de psihodramă și sociodramă a câte 3 ore coordonate de Luigi Dotti și Giovanna Pelli ( violenţa la copii și adolescenţi), de Norbert Apter și Elisabeth Loison (psihodrama organizaţională) cât și de formatori și specialiști ai celor două asociaţii de psihodramă – ARPsiC și SPJLM .

Suntem asteptati la o altfel de vacanţă de opt zile prin Psihodramă şi Playback Theatre!

 Înscrierile se vor face pe adresa de e-mail: jeni.paraschiv@gmail.com