vineri, 22 iunie 2012

Work-shop: "Noi, femeile, si zeitele noastre interioare


Cate dintre noi n-am citit cu sufletul la gura ispravile zeilor si zeitelor din Legendele Olimpului? Cate dintre noi nu am rămas fascinate de personalitatea, calitatile si defectele uneia sau alteia dintre zeite? Cate dintre noi nu s-au regasit in imaginea uneia sau alteia dintre zeite si nu am simtit ca ceva din ceea ce face sau simte acea zeita ne este familiar, ca si cum povestea lor ar fi si a noastra?

 
Artemis, Atena, Hestia, Hera, Demetra, Persefona si frumoasa Afrodita sunt imagini arhetipale, fatete innascute ale feminitatii, existente potential in fiecare femeie. Aceste puternice modele interioare – arhetipuri – sunt responsabile pentru diferentele majore dintre femei. Ceea ce implineste un anumit tip de femeie, poate fi lipsit de sens pentru un alt tip de femeie, in functie de zeita care este activata.


In plus, sunt mai multe zeite intr-o singura femeie. Cu cat este mai complexa personalitatea unei femei, cu atat este mai probabil sa fie active mai multe zeite interioare. Ceea ce implineste o parte din ea, poate fi nesemnificativa pentru o alta parte din ea.

Cunoasterea “zeitelor”, inzestrează femeile cu mijloacele intelegerii pe ele insele si relatiile lor cu bărbatii si femeile, cu părintii, cu iubitii si cu copiii. 

Fiecare femeie primeste din partea acestor zeite daruri/abilitati pe care trebuie sa invete sa le cunoasca si sa le primeasca cu recunostinta, dar si raspunderi pe care trebuie sa le recunoasca si sa si le asume pentru a se putea schimba. Ea poate beneficia de influenta acestor forte, numai atunci cand recunoaste ca ele exista in interiorul ei si incearca sa se realizeze (sa prinda viata) prin intermediul ei.


Va invitam la o intalnire psihodramatica cu aceste aspecte ale noastre, un work-shop despre femei si pentru femei... la care sunt bineveniti si barbatii care vor să inteleaga mai bine femeile. Cunoscand tiparele zeitelor, ei pot invata ca exista diferite tipuri de femei si ce sa se astepte de la ele.

Se desfasoara sambata, 21 iulie, orele 9:00 - 17:00. Numarul de participanti este de 6 - 10 persoane.

Taxa de participare: 100 Ron (achitarea in avans asigura rezervarea locului la work-shop).
Locatia: Str. Academiei, nr. 39-41, sector 1, Bucuresti. 

 Inscrieri si informatii suplimentare: 
- psiholog Valentina Andrei, telefon: 0727.35.35.28, email: andrei.valentina@gmail.com 
- psiholog Doina Doroftei, telefon: 0744.68.34.62, email: doinado@yahoo.com

marți, 19 iunie 2012

Barbatii care urasc femeile si femeile care ii iubesc. Cand dragostea doare si nu stii de ce

Autor: Dr. Susan Forward, Joan Torres
Traducere: Iulia Bodnari
Anul apariţiei: 2011
 Număr pagini: 304
Pret: 24 RON


Colecţia: Stiletto Books, Editura Curtea Veche


Oare aşa trebuie să arate dragostea?
Simţi că bărbatul pe care-l iubeşti are tendinţa de a-ţi controla viaţa şi comportamentul?
Te-ai îndepărtat de anumiţi oameni şi ai renunţat la activităţi importante pentru tine, doar pentru că aşa a vrut el?
Este partenerul tău din cale-afară de gelos şi de posesiv?
I se întâmplă des să treacă de la tandreţe la furie?
Când vrea să te pedepsească dintr-un motiv oarecare, ameninţă că o să te părăsească sau că n-o să-ţi mai dea niciun ban?
Te învinovăţeşte pentru lucrurile care merg rău în relaţia voastră?
Eşti circumspectă şi îi ceri constant scuze pentru orice fleac?

Dacă întrebările anterioare se dovedesc relevante pentru relaţia ta de cuplu, e foarte posibil ca partenerul tău de viaţă să fie misogin – adică un bărbat care, în ciuda faptului că afirmă că te iubeşte, te face să suferi enorm, purtându-se de parcă te-ar urî.

În cartea de faţă, Susan Forward expune studii de caz menite să evidenţieze capcana în care pot cădea femeile şi bărbaţii angajaţi într-o relaţie. Autoarea le ajută pe femei să înţeleagă cum se manifestă comportamentul viciat al partenerului de viaţă şi cum pot întreţine chiar ele perpetuarea acestuia. Cartea de faţă oferă soluţii privind ieşirea din acest cerc vicios, vindecarea suferinţei şi redobândirea respectului de sine, precum şi refacerea relaţiei de cuplu sau, după caz, încheierea acesteia, cu scopul de a descoperi, ulterior, adevărata dragoste.

Noi, femeile din ziua de azi, dovedim un curaj nebun. Ne propunem să avem familie, carieră, fericire, linişte, ritm rapid şi tinereţe veşnică. Dar cum să facem să le putem avea pe toate? Cărţile Stiletto sunt exact cele pe care trebuie să le ai dimineaţa în geantă, la pauza de cafea pe masă şi seara la o baie caldă. Totul despre cum să devii femeia care îţi doreşti să fii!
Exclusiv pentru femei.

„O carte ce trebuie citită neapărat de femeile implicate în relaţii problematice.“
Sonya Friedman, autoarea cărţii On a Clear Day You Can See Yourself

„O lectură obligatorie pentru femeile ai căror parteneri îşi ies deseori din fire şi încearcă, în general, să le intimideze şi să le ţină din scurt.“
Howard Halpern, autorul cărţii How to Break Your Addiction to a Person

Dr. Susan Forward este un terapeut de renume. Cu timpul însă, a devenit cunoscută şi ca autoare, reputaţie la construirea căreia au contribuit şi conferinţele susţinute de ea, dar şi prezenţa constantă la diverse talk-show-uri. De menţionat că este, de peste şase ani, prezentatoarea unei emisiuni difuzate pe postul de radio ABC Talk.
Dincolo de activităţile desfăşurate în cadrul cabinetului ei particular, Susan Forward a asigurat servicii de terapie şi de consiliere pedagogică, precum şi consultanţă pentru multe instituţii cu profil medical din California de Sud. Cartea de faţă a ocupat locul întâi, ca bestseller, în topul realizat de publicaţia New York Times. Autoarea a figurat, în acelaşi clasament, şi cu un al doilea volum: Toxic Parents.
Prin activităţile, cărţile şi emisiunea ei radiofonică, Susan Forward le-a deschis atât femeilor, cât şi bărbaţilor ochii către o lume clădită pe încredere, forţă spirituală şi independenţă în plan emoţional.


 

marți, 12 iunie 2012

Formare in psihodrama


ASOCIAŢIA ROMÂNĂ DE PSIHODRAMĂ CLASICĂ


Face înscrieri pentru formare în PSIHODRAMĂ (tehnici de acţiune)




Înscrierea presupune:

- un scurt interviu,
- un dosar care cuprinde: CV, un eseu succint de prezentare şi copii dupa actele de studii,
- participarea la work-shop-ul de selectie (16 ore) care va avea loc în week-endul 29, 30 iunie, 1 iulie (cost 300 RON),
- achitarea unui acont de 50 RON care reprezintă angajamentul ferm de participare


Formarea are durată de 4 ani. Presupune un parcurs complet de formare teoretică şi practică de 840 de ore.

Diplomele sunt  recunoscute şi acreditate de Colegiul Psihologilor din România şi de FEPTO (Federaţia Europeană de Psihoterapie Organizaţională)


Informaţii şi înscrieri la: dr. Angela Ionescu (psihoterapeut formator)
tel. 0745 418 132 sau e-mail angelaionescu@yahoo.com

vineri, 8 iunie 2012

Intalnirea cu visele


Cei mai multi dintre noi avem tendinta sa uitam ceea ce am visat peste noapte, fara sa ne gandim la ce ar putea sa insemne aceste vise, cum ne-ar putea ele imbogati sau chiar schimba viata. 

Visele noastre ne pot ajuta sa gasim o modalitate de a merge inainte atunci cand nu mai stim incotro sa o apucam, sa privim dintr-o alta perspectiva dificultatile prin care trecem, sa devenim mai creativi prin “descatusarea” imaginatiei. Ele joaca un rol de oglinda, ajutandu-ne sa ajungem la vindecare si echilibru in masura in care invatam sa le intelegem.

Visele noastre au semnificatii unice, ni se adreseaza doar noua si de aceea este important sa ne alcatuim propriul “dictionar” de vise. Sunt un produs al inconstientului nostru, care foloseste simboluri pentru a se exprima. Ne apar sub forma de imagini, care se inlantuie alcatuind o poveste, adesea de neinteles, chiar stranie. 

Simbolurile dintr-un vis poate insemna ceva diferit pentru persoane diferite. Erich Fromm a identificat mai multe tipuri de simboluri onirice:

·         Simboluri accidentale, cu o semnificatie personala si individuala

·         Simboluri conventionale, care au o semnificatie asemanatoare pentru cei mai multi

·         Simboluri universale, care au o semnificatie comuna pentru toti oamenii 

Noapte de noapte, visele noastre ne pot lua intr-o fascinanta calatorie interioara, putandu-ne ajuta in multe feluri. Sa ne gandim ce anume ne-ar placea sa obtinem de pe urma analizei amanuntite a acestora si sa identificam asupra caror aspecte din viata noastra am putea sa lucram.

miercuri, 6 iunie 2012

Practica psihologica


Organizam programe de practica psihologica, in domeniul psihologiei clinice si psihoterapiei pentru studentii / masteranzii facultatilor de psihologie. 

Data: 15 iunie – 15 septembrie 2012 – in fiecare joi, orele 15:30 – 20:30
Durata: 30 de ore
Frecventa: 6 module (saptamanale) a cate 5 ore fiecare (6 intalniri x 5 ore)
Costuri: 240 lei / 30 ore, incluzand materialele de curs. Pentru grupuri de 5 persoane se ofera o reducer de 10%
Numar de participanti: 6-10 persoane
 Locatia: Str. Academiei, nr. 39-41, sect.1, Bucuresti

Coordonator practica: Valentina Andrei, psiholog clinician principal si psihoterapeut (psihodrama clasica), e-mail: andrei.valentina@gmail.com, telefon: 0727.35.35.28

Programul de practica psihologica urmareste familiarizarea participantilor cu atributiile unui psiholog clinician, consilier si/sau psihoterapeut; familiarizarea cu evaluarea clinica a copilului, adolescentului si/sau adultului; asigurarea unui bagaj minim de cunostinte necesar desfasurii unei activitati eficiente in domeniu.

Sesiunile de lucru sunt interactive si presupun exersarea instrumentelor clinice si a tehnicilor terapeutice prin activitati si interactiuni specifice grupurilor de lucru si de dezvoltare personala. 

Sesiunea 1: Evaluare clinica si psihodiagnostic – prima sedinta, evaluarea preliminara, metodologia de evaluare clinica, Codul deontologic, modelul de Raport de psihodiagnostic clinic (elaborat de Colegiul Psihologilor), fise de lucru, chestionare si teste utilizate in practica curenta.

Sesiunea 2: Relatia terapeutica – stabilirea si consolidarea relatiei terapeutice, cadrul terapeutic, contractul terapeutic.

Sesiunea 3: Norma, normalitate, comportament normal. Sanatate si boala mintala

Sesiunea 4: Marile categorii nosografice: tulburari anxioase, tulburari afective, psihosomatica si somatizarea, psihosexologie, tulburari de personalitate

Sesiunea 5: Examinarea copiilor si adolescentilor – interviul clinic, explorari complementare, copii si adolescenti in mediul lor, marile categorii nosografice, terapeutica

Sesiunea 6: Examinarea adultilor si varstnicilor

Dupa terminarea perioadei de practica psihologica, se elibereaza adeverinta, prin care se certifica numarul de ore efectuate si perioada.