joi, 24 decembrie 2009

Craciun fericit!




Va doresc tuturor un Craciun linistit, fericit si fie ca anul ce vine sa fie mai bun decat cel care tocmai se incheie, cu sanatate, realizari si bucurii alaturi de cei dragi!

Va multumesc ca vizitati acest blog si va astept cu drag in continuare!

joi, 17 decembrie 2009

Carte de psihologie : "Hrana care otraveste"


Autor: Michael Eigen
Anul apariţiei: 2009
Nr. de pagini: 328
Preţ:39.00RON
Colecţia: Psihologie-Psihoterapie

20 de cazuri în care psihoterapia neutralizează otrava din suflet
Deseori «hrana» afectivă de care avem nevoie este amestecată cu «toxine» emoţionale, care ne otrăvesc şi pentru a obţine hrana necesară, suntem obligaţi să «înghiţim» şi toxinele. Când acest fapt se repetă, unii dintre noi se obişnuiesc atât de mult cu un astfel de mediu toxic, încât ajung să caute hrană emoţională în otrăvuri, şi, în diferite grade, să fie otrăviţi de această hrană. Depresia, sinuciderea, ura de sine, avorturile spontane, somatizările grave – sunt câteva dintre efecte. Mulţi dintre cei care încep o psihoterapie descoperă cu uimire în ei înşişi forţe auto-distructive, prin care se auto-sabotează, sau care îi fac să considere că nu sunt demni să trăiască. În această carte, prin istoriile unor pacienţi aflaţi în psihoterapie, Michael Eigen ne conduce în lumea lor interioară şi ne oferă ocazia de a fi martori la lupta pentru câştigarea echilibrului dintre iubire şi ură, dintre bine şi rău, dintre hrana şi otrava psihică.

Michael Eigen este psiholog şi psihanalist. Este profesor de psihologie la New York University, în cadrul Programului postdoctoral în psihoterapie şi psihanaliză şi este membru senior în National Psychological Association for Psychoanalysis. A scris numeroase cărţi, printre care The Psychoanalytic Mystic, Feeling Matters şi Flames from the Unconscious.

Cuprins:
Mulţumiri
Introducere
1. Hrana care otrăveşte
2. Sinuciderea
3. Avorturile spontane
4. Un univers fără gândaci
5. A te simţi normal
6. Invăţarea inconştientă: printre rânduri
7. Anularea de sine
8. Hrană goală şi violentă
9. Umbrele agoniei X
10. Sănătatea izolată fonic şi frica de nebunie
11. Adaptare
12. Dorinţă şi hrană
Epilog
Bibliografie
www.edituratrei.ro

miercuri, 16 decembrie 2009

Carte de psihologie : "Povestiri de psihoterapie romaneasca. 19 cazuri inedite"


Colecţia: Psihologie-Psihoterapie
Coord. Vasile Dem. Zamfirescu
Anul apariţiei: 2009
Preţ:69.00RON

Succesul în psihoterapie depinde de o relaţie bazată pe căldura, empatie şi acceptare. IRVIN D. YALOM
"Publicarea pentru prima dată în cultura română a unui volum cu prezentări de cazuri inedite scrise de reprezentanţi ai unor orientări diferite exprimă preocuparea Editurii Trei de a susţine continuu şi energic dezvoltarea psihoterapiei autohtone.
Îmbucurătoare mi se pare disponibilitatea liderilor unor şcoli de psihoterapie, care trec drept ireductibil opuse, de a coexista paşnic între coperţile aceleiaşi cărţi, fără ca ecourile acerbelor dispute internaţionale să fie deranjant prezente. Mi se pare un gest de normalitate, în condiţiile în care toate psihoterapiile au un scop comun (acordarea de ajutor psihic), diferite fiind doar metodele, iar piaţa de psihoterapie din România fiind, poate pentru câteva decenii de acum înainte, încă puţin acoperită. Invitaţiile de colaborare le-am adresat celor mai reprezentativi psihoterapeuţi ai momentului - lideri de şcoală, formatori şi supervizori, dar şi candidaţi promiţători, toţi aparţinând asociaţiilor şi societăţilor de psihoterapie recunoscute de Colegiul Psihologilor din România" - Vasile Dem. Zamfirescu

Cuprins:

AUGUSTIN CAMBOSIE
Ioana sau narcisismul unei depresii

ION DAFINOIU
Corpul tau stie

DANIEL DAVID
Cazul Chucky — papusa agresiva

LIANA DON
Toba feminina de tinichea

ALFRED DUMITRESCU
Vulcanul

NICOLETA GHEORGHE
Aschia din picior

VLAD MIHAI GRIGORESCU
Pot fi

IRINA HOLDEVICI
De la ganduri negre la speranta

GABRIELA HUM
Cand un inceput poate fi o continuare

MIHAELA MINULESCU
Puterea Anei

IOLANDA MITROFAN
Prin fereastra intredeschisa —flash-uri dintr-un parcurs terapeutic unificator

BRINDUSA ORASANU
Neindemanarea

FLORENTINA PALADA
4 ore

MARA PRICEPUTU
Drumul de la calvar la eliberare

SIMONA REGHINTOVSCHI
Dumnezeu mi-a dat-o in locul mamei!

IRENA TALABAN
Micul print asiatic

DIANA VASILE
Ce gasesti atunci cand pierzi

RADU VULCU
Maria

VASILE DEM. ZAMFIRESCU
Sunteti evreu?

www.edituratrei.ro

marți, 1 decembrie 2009

Carte de psihologie: "Minciuni pe canapea"


Autor: Irvin D. Yalom
Editura Humanitas / Humanitas Fiction / Colectia: Raftul Denisei
Pret: 39 RON

Îşi poate pierde un psihiatru minţile? Poate fi el păcălit, sedus, manipulat chiar în timpul şedinţelor în care ar trebui să deţină controlul asupra pacienţilor? Da, dacă o femeie dornică de răzbunare hotărăşte să joace rolul de pacientă neajutorată. Plin de revelaţii surprinzătoare, întocmai ca duelul unui psihanalist cu mintea omenească, romanul lui Yalom ne dezvăluie cât de vulnerabili suntem, fără excepţie, în faţa singurătăţii şi nevoii de iubire.

Încrezător în propriile forţe, tânărul psihanalist Ernest Lash nu ia în seamă sfaturile mentorului său, Marshal Streider, ci recurge, în timpul şedinţelor de terapie, la tehnici experimentale. Însă, în ciuda infatuării psihiatrilor, mintea omenească este un teritoriu încă necartografiat şi plin de primejdii: stabilind o relaţie sinceră - crede el - cu o nouă pacientă, Carolyne Leftman, Ernest îşi deschide tainiţele sufletului şi devine vulnerabil, neavând habar că femeia pe care îşi închipuie că o tratează doreşte de fapt să-l manipuleze şi să-l distrugă. Prins într-o paradoxală relaţie terapeutică, în care figura autoritară a medicului a cedat tentaţiei confesiunii şi i se supune pacientului dominator, Ernest va descoperi nebănuite adevăruri incomode despre sine şi despre natura umană, ale cărei taine credea că le cunoaşte.

IRVIN D. YALOM s-a născut la 13 iunie 1931, la Washington, într-o familie de emigranţi ruşi. Deşi fascinat de literatură, alege o carieră medicală, la presiunile familiei, singura concesie pe care o face vocaţiei sale umaniste fiind specializarea în psihiatrie.

www.humanitas.ro/humanitas-fiction